Megérkezésem a középpontomba

 

A sikeres élet alapvető kulcsa az, ha reggel úgy tudok felkelni, hogy tudom, aznap van tennivalóm. De a tennivaló nem a pénzkereset.

A kérdés az:

A saját kompetenciámon és elérhető eszközeimen keresztül mire vagyok ma képes, mit tudok ma megteremteni?

Hosszú út vezetett odáig, hogy pontos válaszom lett erre a kérdésre, hosszú út vitt addig, hogy teljes mellszélességgel bele tudtam állni a tréneri, mentori minőségembe és megszerveztem A hiányzó láncszem-élményt.

Vállalkozói családban nőttem fel, így láttam, hogy egy vállalkozó milyen hatással lehet a környezetére. Nem volt kérdés számomra, hogy én is vállalkozni fogok, viszont a klasszikus vállalkozói modellben nem nagyon láttam hosszú távú perspektívát. Majd beleszerettem a multilevel marketingbe, legalábbis a képbe, amit festettek róla: a szabadság és gazdagság ígéretébe.

Volt egy olyan szakasz az életemben, amikor azt gondoltam, innen már csak felfelé vezet az út: csoda bevételek, luxusautó, nagyon-nagyon klasszul alakult minden. Láttam magam előtt a perspektívát, és ehhez társult is egy kellő magabiztosság, fogalmazzunk úgy: egó.

A multilevel marketing jegyében eltelt közel öt évben azonban mégsem sikerült megvalósítani az áhított képet. A csillogónak látszó napok után hatalmasat buktam, nagyon sok pénzt vesztettem, megborult, amit addig a világról hittem, és pláne amit magamról.

Ekkor értettem meg például, hogy az identitásomat nem a pénztárcámból nyerem.

Az anyagi veszteségeken túl – és ez még fájóbb –, komoly emberi csalódások is értek. Rájöttem, hogy egy olyan üzleti gépezet része lettem, aminek a hajtóereje az emberi vágyak és az emberi félelmek folyamatos manipulálása, és ráeszméltem arra is, hogy annak az esélye, hogy ezen az úton valósítsam meg az álmaimat, igencsak csekély.

Miközben hálózatot építettem, folyamatosan fejlesztettem magam, rengeteget olvastam: remek praktikákat és eszközöket sajátítottam el, melyeket hatékonyan használtam is, tehát a személyiségem, amiről sokat beszélek, fel is zárkózott – de a jellemem biztosan nem.

A nagy bukás után azonban fontos felismeréshez értem:

Rajtam kívül álló – a többségnek egyébként elérhetetlen –, látszólag magasztos célokat követni, még ha azt önmegvalósításnak is nevezik, számomra nem jó üzlet.

Magamban kell megtalálnom az értékeket és a motivációmat, és ezek mentén kell tovább növekednem. Vannak kiváló MLM cégek – ma is építek egyet –, etikus vezetők, akik jók, mi több, kiemelkedők abban, amit csinálnak, de felesleges benn tartani az olyan embereket a rendszerben, akik az élet egy másik területén lennének képesek valóban megtalálni és megvalósítani önmagukat.

Az engem ért csalódások vittek arra, hogy intenzíven elkezdtem foglalkozni az emberi kapcsolatokkal és a saját identitásommal. Nagyon nehéz volt felállnom – őszinte leszek, több mint fél év kellett ahhoz, hogy újra talajt tudjak fogni a lábam alatt.

 

Kideríteni azt, hogy ki vagyok, milyen értékeket tudok közvetíteni, és hogy egyáltalán milyen pályán kell elindulnom, óriási feladat volt.

A mai hitem szerint azt gondolom, hogy az életünk útját járni maga az önmegvalósítás.

De hogy mit jelent ez a számomra? Tulajdonképpen a multilevel marketingnek köszönhetem, hogy ma a valós utamon járok és a középpontomból élek. Az itt töltött évek során ismertem fel, hogy a személyiségfejlesztés markánsan különbözik a jellemformálástól, és ekkor döbbentem rá, hogy ez utóbbi illetve a kommunikáció az a terület, ahol a legpozitívabb értelemben vett hatást gyakorolhatok az emberek életére. Ez az egyetlen út, amin járva hitelesen tudok olyan dolgokat tanítani nekik, amiket a saját életükre vonatkoztatva, a gyakorlatba átültetve, valódi változásokat hozhatnak létre.

Több száz személyiségfejlesztő könyvet elolvastam, és ezek között vannak olyan irodalmak, melyekben még tetten érhető, hogy beszélnek olyan kérdésekről, hogy tisztesség, alázat, szorgalom, becsületesség, hűség, felelősségvállalás, de az elmúlt évtizedekben sok olyan sikerkönyv is a kezembe akadt, mely csak a felszínnel, a külcsínnel, a birtoklással, az „itt”-tel, a „most”-tal és az azonnali érvényesüléssel foglalkozott.

A hiányzó láncszem

Az évek során ezek a könyvek, a meghallgatott hanganyagok, az elvégzett szemináriumok és tréningek éppen annyira formáltak, mint a saját hullámhegyeim és hullámvölgyeim, keserű és örömteli tapasztalataim. Az elmúlt 15 évben ezek a tanítások és megélések összeálltak egy nagy egésszé – ezt szeretném átadni Neked A hiányzó láncszem-élményen. Azért döntöttem úgy, hogy megszervezem ezt az eseményt a csapatommal, mert egyértelműen hiányzik. Dunát lehet rekeszteni a személyiségfejlesztést és az instant, azonnali megoldásokat kínáló, mondjuk úgy, hogy tanításokkal. Viszont lényegi dolgokról, mint a jellem és a maradandó sikereket alkotó területek, keveset beszélünk. Ezért szeretnék az embereknek átadni olyan hiányzó információkat, melyek azonnal beépíthetők és fenntartható eredményeket produkálnak az életükben. A hiányzó láncszem-élmény valódi útmutatást és azonnal használható életvezetési programot kíván nyújtani.

A hiányzó láncszem-élmény mindenben más lesz, mint amit eddig megszoktál. Őszintén hiszem, hogy egy információt el kell vinni a mély megértés szintjére, és akkor az a bizonyos áttörés valóban tapasztalható. Szellemi törvényekről lesz szó, és olyan kifejezések, mint időmenedzsment, feladatmenedzsment, fókusz, vonzás és egyéb klisék, valódi tartalmat és értelmet fognak nyerni. A kardinális különbség pont ez lesz:

Nem hiszek a tünetkezelésben, én valódi békességet akarok teremteni.

A hiányzó láncszem-élmény fő fókuszában az emberekben rejlő potenciál lesz. Célba vesszük a jellemet, és a „lenni-tenni-birtokolni” megközelítésből azzal fogunk foglalkozni, hogy ki vagy, annak következményeként mit teszel, és ez automatikusan fel fog zárkózni ahhoz, amit birtokolni szeretnél.

Ami engem illet, én túl vagyok a kemény időszakokon, hála Istennek kiváló egészségnek örvendek, boldog a családom, nagyon jó barátaim vannak, és mondhatom, hogy akik hozzám kapcsolódnak, valódi, gyümölcsöző változásokat élnek át az életükben.

Őszintén hiszem, hogy példával lehet vezetni, így minden nap igyekszem úgy is élni, hogy méltó férje legyek a feleségemnek, méltó apja legyek a gyerekeimnek, méltó mentora legyek a csapattagjaimnak, méltó barátja legyek azoknak, akik úgy döntenek, a bizalmukba fogadnak, hiszen tudom, hogy csakis valós értékekkel tudok fenntartható, sikeres – és ami nagyon fontos – békességet tartogató életet élni.